Kundsupport
Kontakta oss
Företag | Privat
Handlar du som privatperson eller företag?
Stekhäll är ett stekbord som är placerad på en grillbänk eller ett bord. Stekhällar är populära på gatukök för stekning av hamburgare. Många nya hamburgerrestauranger som serverar gourmetburgare använder sig av hårdkromshäll för att få riktigt fin yta på hamburgaren. Vi säljer RM Gastro stekhällar och Wery stekhällar.
Stekbord är oftast en tippbar djupare stekhäll. Stekbord används framför allt på restauranger och i storkök. I dessa kan du steka kött, fisk, fågel och grönsaker. Du kan även göra grytor, köttfärssås och liknande tack vare dess höga kanter och att det just går att tippa. Stekborden är av gjutjärn. Här hittar du Fribergs stekbord.
Man kan förenklat säga att en stekhäll är ett stekbord som står på en bänk. Alltså en bordsmodell av ett stekbord. De traditionella stekbord som vi tänker är är t.ex. ett klassiskt Fribergs VKF40 som troligtvis är en av de vanligaste stekborden i svenska restaurangkök.
Ett stekbord har en tjock gjutjärnsbotten med lite högre kanter runt. Man kan tippa ett stekbord för att antingen tömma maten man tillagat eller för rengöring. De flesta väljer att köpa ett stekbord med manuell tipp medan många inom offentlig sektor väljer ett ergonomisk, automatisk tippbart stekbord.I ett stekbord kan du inte bara steka mat utan även göra grytor, såser och soppor. Det är tack vare de höga kanterna på stekbordet som gör att det blir så mångsidigt.
En stekhäll används väldigt mycket inom fast food. Stekhällen är som sagt ungefär som ett stekbord fast bänkmodell. Den stora skillnaden är att man inte kan ha flytande mat vid tillagning då det rinner ner i spillådan för fett. Istället för att tippa dessa bordsmodeller av stekbord använder man sig av en grill och fettskrapa för att få bort fett och matrester. Stekhällar med kromad yta har blivit mycket populärt på hamburgerrestauranger som vill göra traditionella hamburgare men framför allt smashed burgers.
En stekhäll med polerad kromad yta ger dig en spegelblank stekhäll. Fabriken har lagt på ett tunt lager krom på stekytan. RM Gastro lägger på 0,03mm krom på stekhällens stekyta. Det kan vara en stor fördel med en kromad stekhäll i ett öppet kök där kunderna kan se in i köket. Det ser både snyggt och exklusivt ut.
Använder man en kromad stekhäll på rätt sätt blir det som att använda en non-stick stekpanna. Maten fastnar inte och därför ger det också stekhällen längre livslängd. Tack vare att maten inte bränner fast lika lätt får man heller ingen smaköverföring mellan olika typer av mat på stekhällen.
Värmestrålningen är mindre på en kromad stekhäll. Det innebär dels att stekhällen är lite mer energieffektiv eftersom inte värmen strålar bort från stekhällen så lätt. Det innebär också att mer värme går in i produkten som du steker.
Den hårda, kromade ytan är mycket tålig mot repor. Det är enkelt att rengöra stekhällen och du behöver inte olja in stekytan så som du gör på en stekhäll i gjutjärn. Däremot är det viktigt att man ändå är försiktig med den kromade ytan. Använd inte en stålborste och när man ska skrapa av stekhällen med en fettskrapa får man vara försiktig så man inte drar upp en repa.