Kundsupport

Kontakta oss

Företag | Privat

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan
0 Produkter
Varukorg
Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.
bakning.jpg

Bakformar

Formar för alla tillfällen

Det är väldigt populärt att göra sina egna praliner. Vi har formarna för att göra dina praliner riktigt snygga. Släpp lös din kreativitet och bjud på fantastiska bakverk och praliner.

Formarna vi säljer att baka i eller göra praliner med är gjorda för både proffensionellt bruk och för hemmabaket.

 

- Välj form-

Filtrera Sortera
Antal artiklar 25
Saldoikon
Varumärke
Bredd (mm)
Djup (mm)
Höjd (mm)
Färg/material
Bakform 1,5 L
logo_exxent.png
MT92038
Ej i lager
95
Bakform 1,5 L
MT92089
I lager
117.50
Bakform 2,0 L
MT92090
I lager
127.50
Form chokladdekoration, 63x23
232.50
Gjut- och bakbalk 15x15
735006531280
I lager
298.75
Gjut- och bakbalk 30x30
735006531281
I lager
598.75
Knäckformar 40-pack, flera färger
248.75
Pralinform 21-del 15 g
BA11970
I lager
260
Pralinform 21-del 8,5 g
BA11983
Ej i lager
260
Pralinform 24-del 15 g
BA11978
I lager
260
Pralinform halvklot
735006531266
I lager
278.75
Pralinform hjärta
735006531264
I lager
278.75
Pralinform knäck
735006531251
I lager
278.75
Pralinform trippelnöt
735006531263
I lager
278.75
Springform Ø 24 cm
MT92093
I lager
160
Tårtring 140/ H50mm
BA12500
Ej i lager
47.50
Tårtring fyrklöver 160 / H 50 mm
127.50
Tårtring fyrklöver 280 / H 50 mm
146.25
Tårtring Ø 200 mm/ H 60 mm
120

Så här gör du egna praliner:

  1. Förbered formarna:
    • Rengör pralinformarna noggrant. Använd en bomullstuss eller mjuk trasa för att ta bort eventuella damm- eller fettrester.
    • Om du vill dekorera pralinerna, gör det nu genom att exempelvis måla med ätbar färg i formarna.
  2. Smält chokladen:
    • Hacka chokladen i mindre bitar. Detta underlättar smältprocessen.
    • Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad eller i mikrovågsugn på låg effekt. Var noga med att inte bränna chokladen.
  3. Temperera chokladen:
    • Temperering är avgörande för att få glansiga och knäckiga praliner.
    • Detta innebär att man värmer och kyler chokladen till specifika temperaturer. Det finns olika metoder för detta, såsom ympningsmetoden eller tableringsmetoden.
  4. Gjut pralinerna:
    • Häll den tempererade chokladen i pralinformarna.
    • Knacka formarna försiktigt mot en bänkskiva för att avlägsna eventuella luftbubblor.
    • Vänd formen upp och ner över ett galler, så att överflödig choklad rinner ut. Detta skapar ett tunt skal. Skrapa av eventuell överflödig choklad från formens ovansida.
  5. Fyll pralinerna:
    • Låt chokladskalen stelna något innan du fyller dem med önskad fyllning, till exempel ganache, karamell eller nougat.
    • Fyll inte pralinerna ända upp till kanten, lämna lite plats för att lägga ett lock.
  6. Försegla pralinerna:
    • Häll över ett lager tempererad choklad för att täcka fyllningen och försegla pralinerna.
    • Skrapa av eventuell överflödig choklad från formens ovansida.
  7. Stelna och lossa pralinerna:
    • Låt pralinerna stelna helt i rumstemperatur eller i kylskåp.
    • När pralinerna har stelnat, vänd formarna upp och ner och knacka försiktigt för att lossa pralinerna.
  8. Förvara och njut:
    • Förvara pralinerna i en lufttät burk på en sval plats.
    • Njut av dina hemgjorda praliner!