Kundsupport

Kontakta oss

Företag | Privat

Produkten har lagts i din varukorg Visa varukorgenTill kassan
0 Produkter
Varukorg
Din webbläsare stöds ej. För bästa upplevelsen rekommenderas en nyare version eller en annan webbläsare.

Köttkvarn

Köttkvarn

En maskin som blivit mer och mer populär bland krögare. En köttkvarn maler kött som man enkelt kan göra hamburgare, biffar eller kanske köttbullar av. Den stora fördelen är ju att man enkelt kan kontrollera kvalitén på köttet som används. Man kan enkelt byta hålskiva i köttkvarnen från finmalet till mer grovmalet om man önskar det. När man köper färdigmalt kött vet man inte riktigt från gång till gång vad man egentligen får. 

Berkel köttkvarnar håller en mycket hög kvalité och ger dig bekymmersfri drift flera år framöver.

- Välj köttkvarn -

Filtrera Sortera
Antal artiklar 3
Saldoikon
Varumärke
Bredd (mm)
Djup (mm)
Höjd (mm)
Färg/material
Info
Info
Kyld köttkvarn ABW 32-REF
berkel.jpg
32REF
Ej i lager
46 500
Rek. pris58 125
Rabatt i %20.00
RM Gastro Köttkvarn 160kg/h TS 12 EM
21 802.50
Rek. pris25 650
Rabatt i %15.00
RM Gastro Köttkvarn TS 32D
00004841
I lager
30 716.88
Rek. pris36 137.50
Rabatt i %15.00

Viktigt att tänka på när du ska köpa en ny köttkvarn.

Det finns en hel del olika hålskivor till köttkvarnarna där du själv kan bestämma hur grov färsen ska vara. Många som tillverkar egna hamburgare från grunden vill ju gärna ha mer grovmalet kött.

 

Tips för en lyckad hamburgare:

  1. Välj rätt kött.
    Det ska vara högre fetthalt och grovmalet kött. Fetthalten bör ligga på ca 20-25%.
  2. Blanda försiktigt.
    Om man blandar och knådar färsen för mycket blir burgaren lätt kompakt och seg. Tips är att linda in färsen tight i plastfilm till önskad diameter och sen låt den stå i kylen i några timmar. Sen skär man till sina hamburgare. Tänk på att krydda med salt och peppar på utsidan. Enligt mästerkrögaren Johan Jureskog ska man inte använda några andra kryddor.
  3. Få till en bra stekyta - stek istället för att grilla.
    Man ska inte vara rädd för att använda hög värme på stekpannan eller stekbordet. Det ska bli en fin yta med saftigt inre. Köttjuicerna går ner i stekpannan istället för att droppa ner på grillen och hamburgaren steks i safterna. Man behöver alltså inte något tillsatt stekfett.
  4. Tillbehören gör burgaren.
    Vid det här laget, med alla restauranger som serverar gourmetburgare, vet de flesta att det är tillbehören som gör burgaren. Lägg ner mycket kärlek på dessa. Rosta brödet på ena sidan, använd bacon, ost, dressing och övriga tillbehör som du valt noga och med eftertanke. Se till att tillbehören fungerar bra tillsammans.
  5. Härliga pommes.
    Lika viktigt som hamburgaren är självklart pommes frites som tillbehör. Det finns fina luftfritöser som ger krispigt goda pommes utan att vara flottiga. Eller varför inte välja sötpotatispommes eller lökringar? Även här kan man kombinera för att få en fantastisk smakupplevelse.