Se till att det finns bra ventilationsmöjligheter då rök uppstår. Använd en trasa och fukta stekytan på pannan med oljan. Slå på medelvärme och låt pannan hettas upp. Applicera därefter tunna lager av olja tills stekytan blir skimrande svart. Låt därefter pannan svalna innan du diskar bort överflödig olja med hett vatten och diskborste.
Kom ihåg att alltid använda fett i pannan, en mindre mängd kan användas när pannan är ordentligt inbränd. Kolstål reagerar snabbt på värmeförändringar och är därför en perfekt stekpanna för matlagning som kräver precision.
Undvik sura ingredienser såsom exempelvis citronsaft, ättikslag, vitvin, rödvin och vinäger då detta riskerar att fräta bort den naturliga beläggningen. Lämna aldrig pannan i vatten då detta kan orsaka rostbildning. Skulle rost bildas, skrubba bort fläcken med en tvättsvamp och applicera oljan där fläcken uppstått.
OBS! Om pannan används på en värmekälla som är mindre än dess botten eller hettas upp för snabbt finns risk att pannan slår sig.
- Låt alltid pannan svalna innan rengöring.
- Diska alltid för hand i hett vatten, diskmedel rekommenderas ej.
- Torka alltid helt torr efter rengöring.
- Tål ej maskindisk.